
شرکت دانشبنیان آباکسیژنه کیمیا پترو با یاری خداوند متعال و اتکا بر توانمندی و دانش نیروهای متخصص در سال 1400 عملیات احداث کارخانه تولید آباکسیژنه با ظرفیت 75 هزار تن و خلوص 35 درصد در تمامی شاخههای صنعتی، غذایی، بهداشتی و نساجی را در شهرک لیا قزوین آغاز کرده است.
این مجموعه در نظر دارد تا با بهرهبرداری از این واحد صنعتی در سال 1403 نهتنها نیاز کشور به واردات آباکسیژنه برای تمامی صنایع را مرتفع کند؛ بلکه با تولید پراکسید هیدروژن با خلوص 50 درصد بخشی از بازار خاورمیانه را به خود اختصاص دهد.
درحالیکه به دلیل انحصار تولید آباکسیژنه با خلوص بالا در روسیه، کشورهای منطقه آسیای میانه مجبور به واردات سالانه 34 هزار تن آباکسیژنه از این کشور هستند این منطقه به هاب مصرف این محصول تبدیل شده است به همین دلیل کشورهای منطقه آسیای میانه میتواند یکی از بازارهای هدف و ژئوپلیتیک برای تولیدکنندگان ایرانی محسوب شود در این راستا شرکت آباکسیژنه کیمیا پترو با تولید آباکسیژنه با خلوص 35 و 50 درصد به طور حتم بخشی از این بازار را از آن خود خواهد کرد.

راهاندازی واحد 75 هزارتنی در سال با خلوص 35 درصد
افزایش سه برابری تولید آباکسیژنه در کشور
تولید طیف متنوع خلوص آباکسیژنه برای پاسخگویی به نیاز صنایع
بازگشایی فضاهای نو در تلفیق صنعت و فناوری
طراحی راهبردی و پیشران با رویکرد نوآوری و خلاقیت
تولید محصول دانشبنیان
تأمین نیاز داخلی کشور به آباکسیژنه
ورود ایران به عرصه تجارت جهانی آباکسیژنه با خلوص 35 و 50 درصد
در کنار این مسئله در کشور نیز با پیشرفت صنایع و افزایش سرانه درآمد جامعه از سویی صنایعی همچون تصفیه پسابهای شهری، صنعتی و مواد شوینده رشد خواهد کرد و از سوی دیگر صنایع شیمیایی، نساجی، کاغذ و بستهبندی بهداشتی نیز توسعه خواهد یافت که در این صورت کشور نیز در سالهای آتی به بازاری بالقوه برای این محصول مبدل خواهد شد.
با این رویکرد مطالعات کامل امکانسنجی اقتصادی طرح، خرید دانش و تکنولوژی روز و مهندسی پایه احداث کارخانه آباکسیژنه کیمیا پترو به پایان رسیده و حدود نیمی از مهندسی تفصیلی این پروژه نیز با استفاده از توانمندی متخصصان داخلی و بومی صورتگرفته است در این پروژه 30 درصد عملیات خرید تجهیزات و ساخت در داخل کشور انجام شده است.
با این روند به طور حتم با راهاندازی این کارخانه علاوه بر کاهش واردات آباکسیژنه، به میزان قابلتوجهی از خروج ارز جلوگیری به عمل خواهد آمد و با فراهمکردن بسترهای اشتغالزایی زمینه اشتغال برای بیش از 250 نفر ایجاد خواهد شد.

اواسط دهه 1800 میلادی – تجاریشدن پراکسیدهیدروژن(H2O2)

سال 1818 میلادی - سنتز پراکسیدهیدروژن (H2O2)

سال 1856 میلادی – شناسایی در سیستمهای زنده

سال 1858 میلادی - نخستین استفاده پزشکی از پراکسیدهیدروژن

سال 1960 میلادی - عمل حفاظتی قرارگیری H2O2 در برابر آسیب ایسکمی- پرفیوژن

سال 2008 میلادی - افزایش ظرفیت تولید H2O2 درجهان

استفاده از H2O2 در صنایع مختلف

افق 2024 میلادی

